După promulgarea legii care ar putea interzice aplicaţia TikTok în SUA, șeful companiei a spus ca firma nu pleacă nicăieri și că se aşteaptă să câştige o contestaţie pentru a bloca legislaţia. ByteDance, cu sediul în China, are 270 de zile la dispoziție pentru a renunţa la activele TikTok din SUA sau pentru a se confrunta cu o interdicţie.

Publicat:25.04.2024, 19:49

La câteva momente după ce Joe Biden a semnat legea, care ar putea interzice aplicaţia în SUA, șeful TikTok a reacționat printr-o înregistrare video pe platforma căreia ii aparține.

Shou Zi CHEW, CEO-UL TIKTOK: „Staţi liniştiţi - nu plecăm nicăieri. Suntem încrezători și ne vom apăra lupta pentru drepturile voastre în instanță. Faptele şi Constituţia sunt de partea noastră şi ne aşteptăm să învingem din nou.”

Şeful TikTok a declarat că firma se aşteaptă să câştige o contestaţie pentru a bloca legislaţia promulgată de preşedintele Joe Biden. El a adăugat că TikTok va continua să funcţioneze în timp ce compania contestă
restricţiile.

Shou Zi CHEW, CEO-UL TIKTOK: “Este ironic deoarece libertatea de exprimare pe TikTok reflectă aceleași valori americane care fac Statele Unite un far al libertății.”

Șeful TikTok a lansat de asemenea un apel prin care i-a îndemnat pe cei 170 de milioane de americani de pe platformă să spună cum le-a schimbat viața această aplicație iar videourile nu au întârziat să apară.

Brandon DONHURST, UTILIZATOR TIKTOK: ”TikTok îmi oferă posibilitatea de a fi eu însuși în fața unei audiențe mai largi și am oameni care îmi sprijină afacerea deoarece le place ce sunt și ce fac.”

Karee UPENDO, INFLUENCER PE TIKTOK: ”Este o resursă extraordinară pentru noi. Probabil nu am avea o fermă atât de mare în comunitatea noastră, dacă nu ar fi fost TikTok deoarece astfel am reușit să conectăm comunitatea.”

Senatul SUA a adoptat ieri un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok. Potrivit noului pachet legislativ, compania chineză ByteDance, care deţine Tiktok, va fi obligată să vândă aplicaţia unui investitor american, altfel riscă interzicerea ei în SUA.
Decizia Senatului vine după ani de îngrijorări legate de securitatea datelor şi potenţialul ca ByteDance să le împărtăşească cu guvernul chinez. Numeroşi oficiali americani, atât democraţi cât şi republicani, susţin că platforma cu videouri scurte şi distractive permite Chinei să spioneze şi să manipuleze utilizatorii. TikTok a negat vehement aceste acuzaţii, dar controversa a continuat să umbrească populara platformă.