Veronica Rosca, vicepresedintele Comisiei juridice, numiri si imunitati a Parlamentului Republicii Moldova, si Laura Vicol, presedintele Comisiei juridice, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor a Romaniei, au venit cu declaratii dupa sedinta comuna, la Chisinau. Astfel, Rosca a declarat ca Moldova nevoie mai mult ca niciodata de un ajutor fratesc ce tine de armonizarea legislatiei, iar Vicol a spus ca este mandra de decizia istorica luata de Moldova de a recunoaste limba romana ca limba oficiala.

Ultimul update: 23.03.2023, 11:48 Publicat:23.03.2023, 11:19

Veronica ROSCA, vicepresedintele Comisiei juridice, numiri si imunitati a Parlamentului RM: „Moldova are mai multa nevoie ca niciodata de un ajutor fratesc ce tine de armonizarea legislatiei si apoi suntem intr-o procedura complexa de reformare a justitiei aici la Chisinau. Stim ca Romania are o experienta vasta, bogata, pe dimensiunea reformei in domeniul legislatiei conexe, de aceea pentru noi e o placere sa stim ca avem alaturi parteneri atat de dedicati si fideli noua.”

Laura Vicol, presedintele Comisiei juridice, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor a Romaniei: „Ma bucur ca ma aflu in Moldova, va spun cu mana pe suflet ca ma simt acasa. Am salutat decizia istorica de a recunoaste limba romana ca limba oficiala pentru ca ati reparat o minciuna sovietica, ati intreptat o nedreptate si pentru acest lucru sunt mandra. Am avut astazi o sedinta comuna cu rezultate foarte bune pentru ca am inteles fiecare de ce are nevoie. Cu siguranta vom continua aceasta colaborare, sunt onorata ca am avut intalniti, atat cu doamna ministru, cat si cu domnul presedinte al Parlamentului”.

Astazi, la Chisinau, a avut loc sedinta comuna a comisiilor juridice din Parlamentul Moldovei si din Camera Deputatilor a Parlamentului Romaniei. Totodata, parlamentarii romani s-au intalnit cu ministrul Justitiei, Veronica Mihailov-Moraru, dar si cu presedintele Parlamentului, Igor Grosu. In cadrul intrevederilor au fost abordate subiecte de actualitate, printre care reforma justitiei si parcursul european al tarii noastre

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.