Astăzi a are loc ședința plenară a Parlamentului. La ședință participă 83 de deputați. Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. 71 deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în funcție.

Ultimul update: 04.07.2024, 15:24 Publicat:04.07.2024, 09:43

UPDATE Proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, se examinează.

UPDATE Proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024 nr.418/2023, votat în prima lectură de 56 deputați.

UPDATE Proiectul de lege cu privire la modificarea unor acte normative (privind ajustarea cadrului normativ ce vizează politica în domeniul urbanismului, amenajării teritoriului și al construcțiilor), în prima lectură susținut cu votul a 57 deputați.

UPDATE Deputații au revenit în ședință.

UPDATE Se anunță o pauză până la ora 13:10.

UPDATE Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice, votat de 56 deputați.

UPDATE Natalia Trofim a depus jurământul de învestire în funcția de membru al Curții de Conturi.

UPDATE Proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de membru al Curții de Conturi, susținut de 71 deputați.

UPDATE Proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, susținut cu votul a 55 deputați.

UPDATE Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii), susținut în prima lectură cu votul a 72 deputați.

UPDATE Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană, pe de altă parte, privind participarea Republicii Moldova la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului social european Plus (FSE+), susținut cu votul a 69 deputați, în a doua lectură.

UPDATE Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii India privind abolirea regimului de vize pentru titularii pașapoartelor diplomatice și de serviciu, întocmit la New Delhi la 10 mai 2024, votat în a doua lectură de 72 deputați.

UPDATE Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor deportărilor staliniste. 

UPDATE Ședința s-a început.