Astăzi este ultima zi de agitație electorală pentru prezidențialele și referendumul de duminică. Candidații au profitat de ultima zi în care au mai putut să se adreseze alegătorilor și au venit cu tot felul de mesaje. Au făcut totalurile campaniei și au chemat oamenii să iasă la vot pe 20 octombrie. Mâine, dar și în ziua alegerilor, agitația electorală este interzisă și se sancționează cu amenzi de până la 7500 de lei.

Ultimul update: 18.10.2024, 20:30 Publicat:18.10.2024, 17:30

Rând pe rând candidații la funcția de președinte au lansat astăzi apeluri către cetățeni, să participe la vot. Alexandr Stoianoglo a făcut mai întâi totalurile campaniei.

Alexandr STOIANOGLO, CANDIDAT AL PSRM LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE: „Peste doar două zile veți decide viitorul Republicii Moldova pentru următorii 4 ani, aveți putere suficientă pentru a face această alegere.”

Maia Sandu, la fel, a avut un îndemn pentru cetățeni, inclusiv cei din diasporă, publicând lista secțiilor de votare din străinătate.

Maia SANDU, CANDIDAT PAS LA PREZIDENȚIALE: „Eu duminică merg la vot! Avem de luat două decizii importante pentru țara noastră. Mergeți la vot!”

Renato Usatîi și-a adus mai mulți susținători în fața Parlamentului unde a organizat ultimul eveniment de campanie, cu un discurs presărat cu sperietori.

Renato USATÎI, CANDIDATUL PN LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE: „Republica Moldova astăzi trebuie să aleagă dezvoltare sau stagnare, și, cel mai trist, poate să dispară.”

Vasile Tarlev, la fel, și-a făcut totalurile și a chemat cetățenii să participe la vot.

Vasile TARLEV, CANDIDATUL PVM LA ALAGERILE PREZIDENȚIALE: „De decizia dumneavoastră, de decizia noastră depinde cum vom trăi următoarea perioadă, cel puțin următorii 4 ani.”

Irina Vlah, care s-a lansat în campanie în cel mai nordic punct al țării, la Naslavcea, a încheiat-o la Giurgiulești.

Iar Ion Chicu a trecut în revistă promisiunile sale electorale și la fel a vorbit despre importanța prezenței la vot a cetățenilor.

Ion CHICU, CANDIDATUL PDCM LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE: „Este foarte important să ne prezentăm la aceste alegeri, să decidem viitorul țării, pentru că prin aceasta arătăm tuturor că pentru noi țara, statul Republica Moldova contează.”

Andrei Năstase și-a încheiat campania electorală la Cetatea Sorocii.

Andrei NĂSTASE, CANDIDAT INDEPENDENT LA PREZIDENȚIALE: „Putem să spunem oastea lui Ștefan! Putem să spunem și așa! Noi cu toții suntem oastea noului voievod, să venim mai aproape pentru o lecție de istorie. „Duminică ne vedem cu toții la vot!”

Iar Octavian Țîcu a redistribuit un spot electoral.

Octavian ȚÎCU, CANDIDATUL BLOCULUI ÎMPREUNĂ LA PREZIDENȚIAL: „Viitorul este în mâainile noastre, haideți să-l construim împreună. Împreună pentru Europa!”

Victoria Furtună a publicat un nou video de la o întâlnire electorală care a avut loc la Criuleni.

Iar Tudor Ulianovschi și Natalia Morari și-au chemat susținătorii să le fie alături duminică.

Tudor ULIANOVSCHI, CANDIDAT INDEPENDENT LA PREZIDENȚIALE: „Votul dumneavoastră, votul fiecăruia din voi, iar eu vă îndemn pe fiecare din voi pe ziua de 20 octombrie, dumnică, să participați la vot. Votul dumneavoastră contează!”

Natalia MORARI, CANDIDAT INDEPENDENT LA PREȘEDINȚIE: „E timpul ca noi să ne apărăm dreptul și libertatea să alegem viitorul nostru. Istoria acestor alegeri nu se termină în ziua votului, istoria acestor alegeri doar va începe în ziua votului.”  

Duminică, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a-și alege președintele și a participa la referendumul republican constituțional, la care vor răspunde la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.  Alegătorii sunt aşteptaţi la urne între orele 7.00 şi 21:00.