Repetat, autoritatile de la noi au cerut ca Interpol sa-l anunte in cautare internationala pe Vlad Plahotniuc. O spune Igor Dodon, fiind intrebat ce actiuni au fost intreprinse dupa ce SUA l-au declarat pe fostul lider PD indezirabil pe teritoriul Americii.

Publicat:21.01.2020, 10:54

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Lucram pe doua filiere, prima tine de darea in cautare internationala. Anul trecut, pana la sfarsitul anului, oficiul de la Lion nu a dat curs acestei initiative, dupa ce a venit aceasta initiativa de la SUA, noi am solicitat repetat ca Vlad Plahotniuc sa fie anuntat in cautare. Scopul este sa-l depistam si sa-l aducem acasa."

In luna iunie a anului trecut, Partidul Democrat a cedat puterea, iar Vlad Plahotniuc a parasit imediat Republica Moldova. Autoritatile noastre au cerut Interpolului ca Plahotniuc sa fie dat in cautare internationala, dar nu ar fi primit un raspuns pana acum. Acum trei zile, fostul lider PD impreuna cu membrii familiei sale au fost declarati indezirabili in SUA. Anuntul fiind facut de secretarul american de stat, Mike Pompeo.