Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea o dezbatere electorală duminică pe 27 octombrie la Palatul Republicii. Candidatul PAS a anunțat câteva detalii într-un video postat pe pagina sa de facebook.

Ultimul update: 22.10.2024, 15:02 Publicat:22.10.2024, 14:42

Maia SANDU, CANDIDATUL PAS LA PREZIDENȚIALE: “Am propus sa facem in această joi, ei au vrut să facem săptămâna viitoare, am ajuns la un compromis, vom avea dezbaterea în această duminică. Pentru noi este important să avem această dezbatere, așa încât oamenii să vadă care sunt răspunsurile noastre la întrebări importante pentru toți.”

Într-un comunicat, partidul socialiștilor, care îl susține pe Alexandr Stoianoglo, a anunțat că desbaterile vor fi difuzate la postul național de televiziune. În primul tur de scrutin, Maia Sandu a acumulat peste 42 la sută din voturi, iar pentru Alexandr Stoianoglo și-au dat votul circa 26 la sută din alegători.

Citeste si : Detalii despre dezbaterile care vor avea loc între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Pe cine îl vrea ca moderator echipa lui Stoianoglo

Deși în primul tur al alegerilor prezidențiale a refuzat și nu a participat la nicio dezbatere, acum, Maia Sandu l-a invitat pe Alexandr Stoianoglo la dezbateri. Despre asta, Sandu a anunțat în cadrul unui briefing de presă susținut după procesarea a 99.37% din procesele verbale.

Alexandr Stoianoglo a acceptat provocarea Maiei Sandu de a participa la dezbateri electorale.

Citeste si : Stoianoglo acceptă propunerea lui Sandu și este pentru dezbateri. Ce declarații a făcut despre rezultatul pe care l-a obținut la alegerile prezidențiale - VIDEO

Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova au mers la vot pentru a-și alege președintele țării. Totodată, moldovenii au decis dacă susțin modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

În urma procesării a tuturor proceselor verbale la referendumul constituțional, 50,46% dintre alegătorii care au participat la referendum au ales opțiunea „Da” și au spus că sunt în favoarea modificării Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar 49.54% au votat „Nu”. 13.596 de voturi au făcut diferența. 

Totodată, potrivit CEC, la alegerile prezidențiale, moldovenii vor merge la vot și peste două săptămâni, în turul II. Concurenții care se vor duela sunt Maia Sandu care a obținut un total de 42,45% din voturi și Alexandr Stoianoglo cu 25,98% din voturi. 

Citeste si : Republica Moldova, în atenția presei internaționale: Ce scriu agenții de știri din lume despre alegerile prezidențiale și referendum - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.