Ministrul Finantelor, Ion Chicu ar putea fi viitorul prim-ministru. O spun ca cei de la ACUM, potrivit carora PD si PSRM ar fi convenit acesta candidatura. Democratii neaga informatiile, iar socialistii nu ne-au raspuns la telefon.

Publicat:24.04.2019, 19:44

Cei de la ACUM sustin ca Igor Dodon s-a adresat ieri Curtii Constitutionale ca sa-i spuna daca poate sa desemneze prim-ministrul, deoarece ar avea de gand sa-l propuna pe actualul ministrul al Finantelor, Ion Chicu, la functia de premier.

Mihai POPSOI, DEPUTAT PAS: “Intelegere intre PD si PSRM...”

Ministrul Finantelor spune ca functia de prim-ministru l-ar onora.

Ion CHICU, MINISTRUL FINANTELOR: “E prematur. Nu am discutat. Va doriti aceasta functie? In condiitile RM orice functie este onorabila. ”

Socialistii nu ne-au raspuns la telefon, iar democratii, care au ramas in afara discutiilor, sustin ca la sediul PD nu s-a vorbit despre partajarea functiilor.

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Sa fie creata o majoritate parlamentara.”

Parlamentul format in urma alegerilor din 24 februarie s-a intrunit o singura data – in sedinta de constituire, acum o luna. Partidele inca nu au reusit sa negocieze crearea unei majoritati parlamentare care sa propuna candidatura unui prim-ministru si sa formeze un nou Guvern, iar daca nu o vor face pana la sfarsitul lunii iunie, am putea avea alegeri anticipate.