Alexandru Slusari si Igor Munteanu sunt  potentialii candidati la prezidentiale ai blocului electoral format din Platforma DA, CUB, Partidul Schimbarii si LOC. Invitati aseara la emisiunea in profunzime, liderii acestor formatiuni au anununtat ca au o lista de aproximativ patru persoane si urmeaza sa ajunga la un consens, astfel incat sa inainteze un candidat comun la scrutinul din toamna. Nu au divulgat, insa, alte nume analizate in acest sens.

Publicat:04.03.2024, 21:24

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Inteleg ca veti merge impreuna la prezidentiale si veti avea un candidat comun, da?”

Dinu PLINGAU, LIDER PLATFORMA DA:  „Noi am avut discutii cu mai multi potentiali candidati. Sunt discutii firesti pentru ca anul acesta ne asteapta un scrutin electoral, dar sunt mai multi oameni care pot onorabil sa reprezinte in aceasta cursa electorala blocul si sa reprezinte si un anumit segment de electorat.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Domnului Slusari i s-a propus, ca sa intelegem…?”

Dinu PLINGAU, LIDER PLATFORMA DA:  „Domnul Slusari este un nume, un potential candidat din acea lista scurta pe care o discutam.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Igor Munteanu este in acea lista pentru ca s-a vehiculat si numele dumneavoastra?

Igor MUNTEANU, LIDER CUB:  „Exista si numele meu, dar cel mai important lucru tine de vointa tuturor componentelor acestui bloc de a gasi solutia optima”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Daca fiecare dintre formatiuni vine cu opinia sa, da, cu propunerile sale, din punctul dumneavoastra de vedere ce lista discutati acolo, la Partidul Schimbarii, de exemplu, cu ce lista veniti la colegi?”

Stefan GLIGOR, LIDER PS:  „Blocul politic pe care noi l-am fondat, inca nu a desemnat candidatul, noi suntem in discutii si este firesc. //29:12// Vrem sa venim cu o solutie de dorit unanima, de compromis.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  Sunt niste nume pe care le-ati discutat cu impreuna si lista este scurta, domnule Gligor cat de scurta, cine e acolo?”

Stefan GLIGOR, LIDER PS:  „2, 3, 4 persoane maxim.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Pai, din ce s-a auzit, domnul Slusari, domnul Munteanu, domnul Ticu s-a mai auzit, a mai ramas inca cineva si am divulgat lista. Cine mai este?”

Stefan GLIGOR, LIDER PS:  „Nu stiu daca pe interiorul blocului domnul Ticu s-a discutat ca un potential candidat, nu este vorba despre asta, nu e vorba despre familii concrete, este vorba inclusiv depre ce putem noi agrea consensual.”

Alexandru BUJOREAN, COPRESEDINTE LOC:  „Vorbim de candidaturi care nu neaparat sunt exponenti a celor patru formatiuni, noi avem masuratorile noastre interne care sunt in proces de desfasurare acum si pentru noi este mai important acum sa consolidam echipele noastre din teritoriu, sa consultam cu ei potentialele denumiri ale blocului, aspectele programatice si inclusiv candidaturile pentru functia de presedinte.”

Platforma DA, Partidul Schimbarii, Coalitia pentru unitate si Bunastare, dar si Liga Oraselor si Comunelor s-au unit intr-un bloc politic la inceputul acestui an. Liderii formatiunilor afirma ca aceasta consolidare vine in primul rand pentru a securiza parcursul european al Republicii Moldova. Blocul electoral nu are inca o denumire, dar aceasta va fi anuntata in curand spun reprezentantii celor 4 partide.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.