Lorena Bogza, Anatolie Golea, Lilia Buracovschi, Mădălin Necșuțu, Liuba Șevciuc, Vitalie Cojocari - sunt prezentatorii propuși de Consiliul de presă care ar putea contribui la dezbaterile electorale pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Asta, după ce în această dimineață, Președinția a cerut Consiliului să identifice 1, 2 sau câți moderatori consideră și orice moderator consideră potrivit, să propună formatul dezbaterii și să organizeze dezbaterea. 

Publicat:23.10.2024, 14:13

Totodată, Consiliului de presă menționează că niciun candidat nu poate dicta câte runde trebuie să aibă o dezbatere, cât trebuie să dureze dezbaterea sau ce subiecte să fie discutate. 

„Consiliul de Presă solicită candidaților SĂ ÎNCETEZE IMIXTIUNEA în activitatea media prin înaintarea condițiilor privind durata, conținutul și alte aspecte ale dezbaterilor din turul al doilea al alegerilor prezidențiale”, menționează într-un comunicat Consiliul. 

De asemenea, Consiliul de presă solicită candidaților să accepte invitația postului public de televiziune Moldova 1 și să desfășoare dezbaterea electorală pe această platformă națională, în conformitate cu legea și cu respect față de populația țării. 

„Reiterăm că alegerea și înaintarea, de către candidații în alegeri, a unor candidați concreți pentru poziția de moderator al dezbaterilor, mai cu seamă a unui moderator compromis, care nu a dat dovadă în cariera sa de integritate și profesionalism, reprezintă o lipsă de respect față de public și o încercare de subminare a exercițiului democratic pe care îl reprezintă dezbaterile”,  se arată în precizările Consiliului de presă.

Citeste si : Alexandr Stoianoglo insistă ca Gheorghe Gonța să fie moderatorul dezbaterilor: „Unul din partea mea și unul din partea doamnei Sandu”

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea o dezbatere electorală duminică pe 27 octombrie la Palatul Republicii. Ieri, candidatul PAS a anunțat câteva detalii într-un video postat pe pagina sa de facebook.

Într-un comunicat, partidul socialiștilor, care îl susține pe Alexandr Stoianoglo, a anunțat că dezbaterile vor fi difuzate la postul național de televiziune. 

Citeste si : Președinția, apel către Consiliul de Presă: „Să identifice câți moderatori consideră și orice moderator consideră potrivit, să propună formatul dezbaterii și să organizeze dezbaterea”

În primul tur de scrutin, Maia Sandu a acumulat peste 42 la sută din voturi, iar pentru Alexandr Stoianoglo și-au dat votul circa 26 la sută din alegători.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.