Președintele Maia Sandu consideră că ar putea urma un șir de provocări care vor pune în pericol alegerile din toamnă. În același timp, Sandu susține că instituțiile responsabile vor depune efort maxim pentru a împiedica fraudarea acestora. 

Publicat:05.09.2024, 22:55

Maia SANDU, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Noi știm că sunt riscuri, noi am vorbit despre ele mult timp, au vorbit instituțiile statului, ne-au avertizat. Acum depinde de noi dacă vrem să lăsăm ca aceste riscuri să fie mai puternice, decât voturile noastre. Noi facem tot ce putem ca să reducem aceste riscuri, dar nu există o soluție magică. Nu există o politică pe care o putem pune în aplicare și care să rezolve această problemă.”

Întrebată despre ce riscuri ar fi vorba, șefa statului susține că ar putea urma promovarea mai multor falsuri în adresa sa.

Maia SANDU, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „De exemplu a fost și în spațiul public că Kremlinul va folosi 2 milioane pe lună pentru a mă denigra pe mine. Astfel acești bani sunt pentru a speria pe moldoveni, dar și să promoveze minciuni. Asta este doar un element.”

Alegerile și referendumul vor avea loc pe 20 octombrie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.