Plecarile din sistemul de justitie continua. Alti 5 judecatori si-au anuntat demisiile, iar cererile acestora au fost aprobate astazi in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii. Printre cei care pleaca din sistem este si presedintele interimar al Curtii de Apel Chisinau.

Publicat:16.03.2023, 23:40

„Domnul Constantin Cretu de la judecatoria Hincesti a solicitat demisia incepand cu data de 20 martie, domnul Victor Potlog de la Judecatoria Cimislia a solicitat demisia de la incepand cu 3 aprilie si domnul Sergiu Gubenco de la Curtea de Apel Comrat a solicitat demisia incepand cu 20 aprilie.”

Printre cei care si-au anuntat demisia este si presedintele interimar al Curtii de Apel Chisinau, Antolie Minciuna. Deocamdata nu sunt clare motivele care l-au facut sa-si anunte demisia. Minciuna a fost desemnat presedinte interimar la Curtea de Apel Chisinau in martie 2022, dupa plecarea din functie a lui Vladislav Clima.    

Demisia si-a anuntat-o si Serghei Gubenco de la Curtea de Apel Comrat. Acesta a fost vizat in dosarul Laundromat. In 2016, CSM a eliberat acordul pentru retinerea, arestarea si  perchezitionarea acestuia si a decis suspendarea lui din functia de judecator. Gubenco a revenit in functie dupa ce membrii CSM au acceptat cererile a 5 judecatori din dosarul „Laundromat” de repunere in functii, in septembrie 2022.

„Plenul CSM hotaraste: se accepta cererea de demisie a judecatorului de la judecatoria Hincesti, Constantin Cretu. Se accepta cererea de demisie a judecatorului de la judecatoria Cimislia, Victor Potlog.”

A fost aprobata si cererea de demisie a lui Virgiliu Buhnaci, si el magistrat la Curtea de Apel Chisinau, numit in functie in anul 2017.    

In februarie, 20 din 25 de judecatori de la Curtea Suprema de Justitie si-au anuntat demisia. Acestia nu au explicat de ce pleaca din sistem. 

Expertii spun ca plecarile sunt din cazul proiectului propus de ministerul justitie care prevede reformarea CSJ.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.