Bașcanul autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, susține că a fost pusă sub acuzare într-un dosar penal pornit acum doi ani împotriva sa și a partidului Șor, declarat neconstituțional. Mai mult, aceasta sustine că dosarul a fost pornit la comanda șefei statului și a partidului de guvernământ. Cei de la PAS au catalogat acuzațiile lui Guțul ca fiind aberații. Șefa Procuraturii Anticorupție a evitat azi să ofere detalii pe marginea declarațiilor Evgheniei Guțul.

Publicat:02.04.2024, 18:10

La ieșirea din sediul Procuraturii Anticorupție, bașcanul Evghenia Guțul, a declarat că a fost audiată și pusă sub acuzare, fără a preciza dacă este vorba de dosarul de finanțare ilegală a partidului Șor.

Evghenia GUȚUL, BAȘCANUL AUTONOMIEI GĂGĂUZE:  „Am fost audiată în jur de două ore, am fost pusă sub acuzare. Vreau să spun că toate persoanele implicate în acest dosar, care a fost pornit în mod clar la ordinul Maiei Sandu și PAS, toți, toate organele de drept, vor răspunde pentru acest lucru, deoarece puterea PAS nu este eternă.”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat într-un comentariu pentru PRO TV că acuzațiile lui Guțul sunt aberații și că așteaptă o finalitate pe toate dosarele. Cei de la Preşedinţiei ne-au spus că nu comentează. În același timp, șefa Procuraturii Anticorupție a evitat să ofere detalii despre audierea lui Guțul, menționând doar că va reveni cu detalii săptămâna viitoare.

Veronica DRĂGĂLIN, ȘEFUL PROCURATURII ANTICORUPȚIE : – O să revenim cu detalii despre acest dosar săptămâna viitoare.
- Dar astăzi de ce, dacă totuși a fost audiată?
- Astăzi nu am detalii de oferit.”

Evghenia Guțul a câștigat alegerile în autonomiei anul trecut, fiind susținută de penalul fugar Ilan Șor. După alegeri, Guțul, dar și echipa oligarhului Ilan Șor, care au susținut-o, au fost acuzați de coruperea alegătorilor, organele de drept, prezentând în acest sens mai multe înregistrări audio.  Guțul este cercetată penal în dosarul de finanțare ilegală a partidului Șor, scos în afara legii și, potrivit procurorului general, ar exista suficiente dovezi pentru condamnarea acesteia.