Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM s-a lansat oficial în campania electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Alături de mai mulți membri PSRM, dar și fostul președinte Igor Doddon, acesta a organizat un eveniment  în scuarul Catedralei din Chișinău. Sloganul lui Stoianoglo în acest scrutin este „Dreptate pentru toți”.

Publicat:20.09.2024, 14:35

Alexandr Stoianoglo a organizat evenmentul de lansare în prima zi  a campaniei electorale pentru prezidențiale. La evenimentul care avut loc dimineață în Scuarul Catedralei acesta a venit însoțit de  mai mulți membri și susținători ai PSRM.

Cu pancarte în mâini cu mesaje de susținere scrise în limba rusă și română, dar și drapele ale Republicii Moldova susținătorii lui Stoianoglo s-au aranjat într-un semicerc pe scările din scuarul Catedralei. Primul care și-a început discursul a fost liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Igor DODON, LIDERUL PSRM:  „Procuror general al Republicii Moldova, om de caracter, om de onoare și cea mai potrivită persoană pentru  a face dreptate în țara noastră. De la viitorul președinte, cetățenii așteaptă că el va fi un conducător responsabil, omănos, nepărtinitor politic și  cu un simț al dreptății bine dezvoltat.”

Ulterior, la tribună a urmat Alexandr Stoianoglo, care a vorbit în limba română și rusă.  

Alexandru STOIANOGLO, CANDIDAT SUSȚINUT DE PSRM:  „Rezultatul imediat al acestei lupte va fi o cu totul altă reputație a Moldovei noastre, un teritoriu al justiției,  un teritoriu al legii și a cunoașterii, un teritoriu al libertății civile și al garanției sociale, un teritoriu al bussinesului modern, cu inițiativă și al culturii pline de entuziasm.”

Ulterior cei przenși au făcut fotografii comune și au scandat mesaje de susținere.

Încă de dimineața Alexandr Stoianoglo a publicat pe rețelele sociale un film de 18 minute despre viața și activitatea sa, în calitate de procuror.

Alexandr Stoianoglo este primul candidat înregistrat oficial pentru alegerile prezidențiale de luna viitoare. Astfel acesta va fi numărul 1 în buletinul de vot și va folosi simbolurile partidului socialiștilor la alegeri. Până în prezent, Comisia Electorală Centrală a înregistrat patru candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, alte dosare fiind încă examinate. Astăzi este ultima zi când concurenții mai pot depune la CEC listele cu semnăturile adunate, iar candidații și participanții la referendum, dosarele cărora se află în proces de examinare, vor începe campania electorală la data înregistrării de către CEC.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.