Ion Chicu nu va fi tras la raspundere pentru nunta fiului sau, sustine Pavel Voicu. Ministrul Afacerilor Interne spune ca premierul nu a facut nimic ilegal si ca la eveniment ar fi participat un numar restrans de persoane. Astazi, responsabilii de la IGP nu ne-au raspuns la telefon pentru a ne spune la ce etapa se afla ancheta.

Publicat:19.09.2020, 14:45

Intrebat, daca prim-ministrul Ion Chicu va fi amendat, Voicu ne-a spus ca:

Pavel VOICU, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE:“Dar de ce trebuie sa fie neaparat amendat? Eu pot sa va spun ca pana la moment chiar nu am depistat in actiunile domnului Chicu careva actiuni ilegale, pentru a fi tras la raspundere. Mai intai de toate este proprietarul localului, chiar daca era sa fie incalcari, sau sunt organizatorii, care este fiul domnului Chicu. La moment nu este o decizie de a sanctiona, pentru ca nu a avut loc un eveniment.”

Ministrul ne-a mai spus ca in gestiunea politiei exista anchete mai importante decat cea pornita dupa nunta fiului lui Chicu.

Pavel VOICU, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE:“Cred ca este si finalitatea. Eu nu am luat la control, nu este un eveniment atat de important, avem cazuri exceptionale, grave si deosebit de grave. Ma focusez pe altceva, cred ca colegii de la IGP au luat decizii.”

Criticat dur pentru faptul ca i-a facut nunta fiului sau, in plina pandemie, desi astfel de evenimente erau interzise tot de el, premierul a fost ridicat in slavi de ministrul de interne, care a spus ca Chicu ar trebui sa fie un exemplu pentru toti.

Pavel VOICU, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: “Chiar s-au adus si probe ca nunta fiului domnului prim-ministru urma sa fie intr-un local in municipiul Chisinau, dar din cauza pandemiei, nunta dansul a anulat-o, dand un exemplu pentru toti. Cert este ca nu am depistat un numar foarte mare, mai mare decat am fi putut sa-l tragem la raspundere.”

Astazi, responsabilii de la Inspectoratul General de Politie nu ne-au raspuns la telefon pentru a ne spune la ce etapa se afla ancheta.

Ion Chicu a declarat in cadrul unei emisiuni ca pe 28 august nu a fost o nunta, dar o masa de sarbatoare cu respectarea regulilor impuse de Comisia Nationala Extraordinara pentru Sanatate Publica. La sfarsitul lunii august, fiul lui Ion Chicu a dat o petrecere la o vinarie de langa capitala, unde au venit numeroase masini cu invitati. Zona unde s-a dat petrecerea a fost impanzita de agenti de securitate, care au fost surprinsi si la guvern, iar accesul presei a fost interzis pe o raza de un km. Totusi , jurnalistii proiectului “Cu sens” au surprins primul dans al mirilor.

Acum o saptamana, autoritatile au decis sa permita desfasurarea nuntilor si cumetriilor, cu pana la 50 de invitati.