Deputatul PAS, Lilian Carp, anuntat ieri drept candidatul formatiunii la alegerile pentru primaria capitalei, a declarat luni, in cadrul emisiunii In Profunzime de la PRO TV, ca regreta semnatura in favoarea lui Plahotniuc, din 2016.

Ultimul update: 13.06.2023, 08:50 Publicat:13.06.2023, 08:50

A fost o decizie colectiva a Partidului Liberal, a precizat Carp, mentionand ca si-a pus semnatura pe demersul catre presedintele de atunci, Nicolae Timofti, desi nu a fost de acord cu participarea PL la guvernare. 

„A fost luata o decizie la 10 ianuarie 2016, la Consiliul National Politic, unde am tinut un discurs in care am spus ca Partidul Liberal nu trebuie sa participe la guvernare. Dar a fost luata o decizie colectiva in care s-a sustinut participarea PL la guvernare, ca asa a fost formulat, in linii generale, acest demers”, a spus candidatul PAS.

„Dar cred ca foarte mult conteaza cum am actionat eu in Parlamentul de atunci – am fost impotriva judecatorilor corupti, care au pierdut dosare la CEDO, am luptat cand se puneau presiuni pe televiziunile din Republica Moldova. Da, eu regret acea semnatura, dar nu regret actiunile ulterioare. Am avut opinii diferite, am votat diferit si, in final, am parasit fractiunea parlamentara a PL”, a adaugat Carp. 

PL a facut parte in 2016, alaturi de PD, 14 fosti comunisti, 7 liberal-democrati  si doi deputati neafiliati, din coalitia majoritara care l-a promovat pe controversatul Vladimir Plahotniuc la functia de premier. Presedintele de atunci, Nicolae Timofti, a refuzat sa semneze decretul de propunere a candidaturii lui Plahotniuc,  cerand majoritatii legislative sa tina cont de optiunea proeuropeana a majoritatii cetatenilor si sa promoveze candidati integri, asupra carora nu exista suspiciuni de coruptie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.