Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a multumim presedintelui Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez pentru cei doua mii de refugiati relocati din Moldova si cele 30 de tone de ajutoare umanitare oferite tarii noastre. Acesta a spus ca vor fi acordati 20 de milioane de euro tarii noastre pentru a gestiona criza cu refugiatii. Declaratiile au fost facute in cadrul unui briefing de presa.

Ultimul update: 03.06.2022, 14:57 Publicat:03.06.2022, 14:42

Sefa statului a precizat ca isi doreste sa consolideze cooperarea de dezvoltare intre Moldova si Spania si ca avem multe lucruri in comun.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Am discutat cu presedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez despre agenda bilaterala, despre consecintele razboiului provocat de Rusia impotriva Ucrainei. Dorim sa consolidam relatiile noastre in continuare, in Moldova activeaza 58 de companii cu capital spaniol. Vrem sa consolidam cooperarea de dezvoltare intre Moldova si Spania. Moldova si Spania au multe lucruri in comun. Astazi, se implinesc 100 de zile de la invazia Rusiei in Ucraina, aproape jumatate de milion de refugiati au intrat in Moldova de la 24 februarie. Multumim pentru cei 2 mii de refugiati relocati din Moldova in Spania, multumim pentru cele 30 de tone de ajutoare umanitare pentru tara noastra. In acest proces UE este principalul partener economic si de dezvoltare a Republicii Moldova. Nicio tara nu se poate dezvolta in autoizolare, fara a colabora cu alte tari.”

Totodata, Maia Sandu sustine ca Uniunea Europeana este principalul partener economic si de dezvoltare a Republicii Moldova.

Pe de alta parte, presedintelui Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez a spus ca vor deschide un oficiu diplomatic aici in Chisinau pentru a dezvolta relatiile lor bilaterale.

Pedro SANCHEZ, PRESEDINTELE GUVERNULUI REGATULUI SPANIEI: „Una din cauzele vizitei mele este invazia lui Putin in Ucraina. Spania este impreuna cu Moldova. Guvernul Spaniei este decis sa sustina Moldova in aceasta criza, vom deschide un oficiu diplomatic aici in Chisinau pentru a dezvolta relatiile noastre bilaterale. Vom acorda 20 de milioane de euro pentru a gestiona criza cu refugiatii, pentru sa facem fata impreuna acestui razboi. Sunt foarte multumit sa fiu aici la cei 30 de ani de relatii bilaterale intre tarile noastre.” 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.