Partidul Actiune si Solidaritate nu are niciun candidat la alegerile pentru functia de guvernator al UTA Gagauzia. Despre asta, a anuntat presedintele Parlamentului, Igor Grosu, in cadrul unei conferinte de presa. 

Publicat:27.03.2023, 10:49

„Noi nu sustinem pe nimeni din aceasta cursa electorala. A fost o decizie a partidului. Urmarim cu atentie desfasurarea alegerilor in UTA Gagauzia. Pentru noi este foarte important desfasurarea corecta a acestor alegeri pentru ca nu sunt doar alegeri a UTA, dar sunt alegeri care se desfasoara in Moldova, iar corectitudinea alegerilor este un indicator de maturitate, de cat de bine este pregatita tara in a avansa pe agenda integrarii in UE”, a declarat Grosu. 

Intrebat de ce a fost luata aceasta decizie si de ce PAS nu are niciun candidat, presedintele Parlamentului a spus ca reprezentantii partidului au considerat ca cel mai corect este sa nu aiba candidat la aceste alegeri. 

„Sunt convins ca este o decizie corecta”, a mai adaugat acesta. 

Pe 30 aprilie vor avea loc alegerile bascanului Gagauziei si a doi deputati ai Adunarii Populare a UTA Gagauzia.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.