Pavel Filip a scris pe pagina sa de facebook ca a primit raspuns de la autoritatile de la Kiev, dupa ce li-a trimis o scrisoare prin care isi declara nevinovatia in cazul de estorcare a unei sume de bani.

Publicat:13.06.2019, 19:42

”Nu a fost constatata incalcarea legii”. Este raspunsul pe care l-am primit astazi de la autoritatile de la Kiev la scrisoarea mea adresata acum cateva zile, dupa ce mai multe institutii de presa au scris ca as fi fost implicat in estorcarea unei sume de bani de la un anumit individ. 

Probabil, acelasi raspuns l-ar fi primit si institutiile de presa care au scris despre aceasta asa-numita ”investigatie”, daca ar fi solicitat aceste informatii de la autoritatile ucrainene. Ar fi aflat ca inca 3 luni in urma, la 22 martie, se constatase ca acuzatiile sunt false si nefondate.

Imi rezerv dreptul de a depune o cerere privind atragerea la raspundere a cetateanului care a depus plangerea pentru defaimare si calomnie.

In acelasi timp, imi pare rau ca unii politicieni din tara, din disperare, incearca sa arunce cu mizerii, ca sa creasca tensiunile in actualul context politic, si asa destul de complicat. Anume acum e nevoie de calm si ratiune.", a scris Pavel Filip pe pagina sa de facebook.