Membrii si sustinatorii PSRM protesteaza in fata Judecatoriei Ciocana, acolo unde magistratii urmeaza sa decida daca va fi sau nu prelungit arestul la domiciliu a fostului presedinte. Protestatatii cer eliberarea lui Igor Dodon. 

Publicat:21.06.2022, 14:07

„Vrem justitie corecta”, scandeaza acestia. 

Saptamana trecuta, procurorii anticoruptie au cerut prelungirea manadatului de arest la domiciliu pe numele ex-presedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu inca 30 de zile. Impreuna cu avocatii sai, fostul sef al statului a mers personal la procuratura pentru a fi instiintat despre acest fapt. Dodon insista ca este nevinovat si o acuza pe presedintele Maia Sandu ca i-a fabricat dosarul. Presedintia nu a comentat acuzatiile.

La data de 24 mai, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost retinut pentru 72 de ore si cumnatul sau, Petru Merineanu, care, in timpul perchezitiilor, a incercat sa manance o recipisa. Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul lui din capitala, la casa parinteasca, dar si la baza de odihna din Sadova care ii apartine acestuia.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala. 

Asta, dupa ce in mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

In 2020, in urma denunturilor depuse de Andrei Nastase si Iurie Renita, Procuratura a anuntat ca va investiga filmuletul in care Igor Dodon ar fi primit o punga cu bani de la Vlad Plahotniuc. Actiunea ar fi avut loc in timpul negocierilor dintre PSRM si PDM in vederea formarii unei coalitii parlamentare. Ulterior, Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va initia un dosar pentru ca este imposibil sa demonstrezi ce se afla in punga. Igor Dodon a negat ca ar fi primit bani de la Plahotniuc.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.