Presedintele Comisiei juridice, numiri si imunitati, Vasile Bolea, spune ca cei sase deputati din PD au avut tot dreptul sa plece din partid si ca decizia le apartine. Declaratiile au fost facute intr-o conferinta de presa.

Publicat:19.02.2020, 11:27

Vasile BOLEA, PRESEDINTELE COMISIE JURIDICE, NUMIRI SI IMUNITATI: „Eu prima data aud despre aceasta. Am vazut ca faceau conferinta de presa insa nu auzeam despre ce este vorba.

Nimeni cu nimeni nu se aliniaza si daca nu sunt de acord este pozitia lor, tine de activitatea lor in cadrul fractiunii. Eu nu fac parte din PD si nu comentez ceea ce au vorbit domnii in cauza.

Orice persoana care se considera santajata sau presata intr-o oarecare masura are posibilitatea sa se adreseze organelor de resort.

Fiecare persoana este libera sa decida sa faca orice vrea, in limitele codului penal.” 

Astazi, sase deputati democrati, in frunte cu Andrian Candu, au anuntat ca parasesc PD si formeaza un nou grup parlamentar. Motivul ar fi faptul ca nu sunt de acord cu viziunile actualei conduceri a PD.

Cei sase deputati sunt: Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Sergiu Sarbu, Corneliu Padnevici, Graur Eleonora, Repesciuc Grigore.

Amintim ca luni seara, conducerea PDM si a PSRM s-a intalnit pentru discutii la Parlament. La sedinta a participat presedintele Igor Dodon si premierul Ion Chicu.

Desi initial, unii au spus ca acolo se pun bazele unei coalitii PD-PSRM, ulterior responsabilii de la parlament au emis un comunicat in care era mentionat ca la sedinta responsabilii din cele doua formatiuni au discutat despre ceea ce priveste agenda comuna de lucru a Parlamentului si Guvernului.

VEZI SI: Sase deputati au parasit Partidul Democrat. Ei vor crea un nou grup parlamentar

VEZI SI: Reactia lui Pavel Filip privind plecarea celor 6 deputati din PD

VEZI SI: Ultima ora. Andrian Candu pleaca din Partidul Democrat. Anuntul facut de acesta