Încă doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au fost înregistrați în cursă. Este vorba de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, și de fostul premier Vasile Tarlev. Așadar, numărul celor care aspiră la șefia statului ajunge la patru.

Publicat:18.09.2024, 15:57

Teodora VANGHELII, MEMBRU CEC: "Comisia Electorală Centrală hotărăște: Se înregistrează domnul Renato Usatîi în calitate de candidat la funcția de președinte al RM desemnat de partidul politic Partidul Nostru pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024."

A fost înregistrat și simbolul electoral al candidatului, care consta din două cuvinte, imprimate în două rânduri, și anume Pentru Moldova. În ședința de astăzi, CEC a înregistrat și candidatul desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei.

Rita LEFTER-SIMAȘENCO, MEMBRU CEC: "Comisia Electorală Centrală hotărăște: Se înregistrează domnul Vasile Tarlev în calitate de candidat la funcția de președinte al RM desemnat de partidul politic Partidul pentru Viitorul Moldovei pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024."

Primul candidat a fost înscris la începutul lunii septembrie. Este vorba de Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor. A doua în buletinul de vot va fi Maia Sandu, desemnată de PAS.

CANDIDAȚII ÎN BULETINUL DE VOT

   1. ALEXANDR STOIANOGLO
   2. MAIA SANDU
   3. RENATO USATÎI
   4. VASILE TARLEV

Între timp, alte nouă grupuri de inițiativă continuă să colecteze semnături în susținerea a nouă potențiali candidați la alegeri.

Iuliana MARANCIUC, REPORTER PRO TV: “Semnăturile colectate pot fi depuse la Comisia Electorală Centrală până la data de 20 septembrie, când începe campania electorală. Comisia le va analiza și va decide dacă îi înregistrează sau nu pe cei care vor să se înscrie în cursă. Scrutinul va avea loc pe data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul privind aderarea la UE. Iuliana Maranciuc, Pro TV.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.