Fostul deputat al platformei DA, Alexandru Slusari, sustine ca acordul cu Centrala de la Cuciurgan, este unul de tradare nationala. Potrivit acestuia acum, regiunea transnistreana va primi gaz pentru toata industria, in timp ce economia de pe partea dreapta a Nistrului va fi distrusa de tarife la gaz si curent electric de zeci de ori mai mari.

Publicat:04.12.2022, 21:36

Alexandru SLUSARI, EX-DEPUTAT PLATFORMA DA: „Dupa parerea mea, este un acrod de tradare nationala, iar explicatiile domnului Spinu au fost lamentabile din punctul meu de vedere. Noi am cedat totul la o enclava ruseasca care era in insolvabilitate in luna decembrie.”

Totodata, Alexandru Slusari spune ca acum regiunea transnistreana va primi suficient gaz pentru toata industria, va continua sa achite sume simbolice pentru asta, iar astfel va sugruma economia nationala de pe partea dreapta a Nistrului.

Alexandru SLUSARI, EX-DEPUTAT PLATFORMA DA: „Noi am primit in schimbul acestor cedari totale, energie electrica in proportie de 50 la suta, la pret putin mai mic decat cea venita din Romania cu 90 de euro. Domnul Spinu nu a raspuns la multe intrebari azi, cine va plati pentru tranzitul gazelor pentru Transnistria prn Ucraina.”

Totodata, Slusari se intreaba de ce nu va scadea tariful la gaz, pentru ca rezervele procurate corespund tarifului de 23 de lei.

Alexandru SLUSARI, EX-DEPUTAT PLATFORMA DA: „Tot ce era necesar pentru guvernarea noastra, un pic sa tina piciorul in prag in raport cu Transnistria si peste cateva saptamani, Tiraspolul avea sa accepte toate conditiile Chisinaului, fara ca sa dam volumul de gaz.”

Contractul de livrare a energiei electrice cu centrala de la Cuciurgan pentru luna decembrie a fost semnat ieri, iar vicepremierul  Andrei Spinu a anuntat ca aceeasi intelegere se va mentine si pentru ianuarie, februarie si martie, iar malul drept va primi intreaga cantitate de energie electrica la pretul de 73 de dolari pentru un MW.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.