Peste 70 la sută dintre moldovenii din SUA, Canada, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia, care au ales să voteze prin corespondență au expediat la timp buletinele cu obțiunea lor de vot. Termenul limită a expirat aseară la ora 18. Așadar, cei puțin peste 400 de moldoveni care nu au reușit să trimită plicurile cu buletinele pot merge duminică la cea mai apropiată secție de votare din țara unde se află pentru a-și exprima opțiunea.

Publicat:18.10.2024, 08:59

Angelica CARAMAN, PREȘEDINTELE CEC: “Procesul de recepționare a plicurilor cu buletinele de vot pentru turul întâi și referendumul constituțional s-a încheiat ieri la ora 18. Dar trebuie să ținem cont și de ora țării gazdă. Celelalte plicuri, care sunt recepționate peste acest timp, deja vor fi declarate nevalabile.” 

Peste 400 de moldoveni înscriși pentru votul prin corespondență nu au reușit să expedieze la timp plicurile cu buletinele de vot.

Angelica CARAMAN, PREȘEDINTELE CEC: “Au fost recepționate în total 1.344 de plicuri de la alegătorii care au optat să voteze prin corespondență din cele 1808 plicuri care au fost expediate către alegători.”

Aceștia pot însă merge la vot duminică la cea mai apropiată secție de votare din țara unde se află pentru a-și putea exercita dreptul la vot. În acest an, pentru prima dată pentru țara noastră a fost implementat votul prin corespondență, ca alternativă a votului tradițional cu prezența la secția de votare. Comisia Electorală Centrală a expediat plicurile cu buletinele de vot alegătorilor din SUA, Canada, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia. În acest an, CEC a tipărit peste 7,3 milioane de buletine, dintre care un milion 700 de mii au fost expediate în străinătate.