CSE a decis suspendarea licentelor a celor 6 posturi de televiziune care promoveaza interese straine, anunta premierul Dorin Recean. Acestea sunt:Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 si Canal 3.

Ultimul update: 30.10.2023, 12:18 Publicat:30.10.2023, 12:15

„In Republica Moldova zilnic suntem supusi unor atacuri hibride din partea Federatiei Ruse. In ultimele saptamani, aceste amenintari au crescut in intensitate. Rusia, prin intermediul gruparilor criminale organizate, vrea sa influenteze alegerile locale din 5 noiembrie si sa submineze procesul democratic”, a mentionat Recean. 

Totodata, el sustine ca televiziunile blocare sunt subordonate gruparilor criminale Plahotniuc si Sor, care si-au unit eforturile pentru a destabiliza tara. 

„Avem dovezi ca aceste posturi urmaresc un interes din afara Republicii Moldova, in scop destabilizator. Noi nu vom permite acest lucru si vom actiona de fiecare data prompt si hotarat in interesul cetatenilor”, a mai adaugat Recean. 

Astazi, Seful Serviciului de Informatii si Securitate, Alexandr Musteata, a cerut Comisiei pentru Situatii Exceptionale sa suspende pe durata starii de urgenta licenta a sase posturi de televiziune care ar fi controlate de Ilan Sor si Vlad Plahotniuc.

Seful Serviciului de Informatii si Securitate, Alexandr Musteata, a cerut Comisiei pentru Situatii Exceptionale sa suspende pe durata starii de urgenta licenta a sase posturi de televiziune care ar fi controlate de Ilan Sor si Vlad Plahotniuc.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.