A fost din nou scandal la Parlament. Interziși la 5 ședințe plenare, după ce anterior au blocat tribuna, deputații afiliați grupului Șor în frunte cu Marina Tauber au încercat astăzi din nou să intre în plen. Accesul le-a fost restricționt de ofițerii SPPS care au stat la toate ușile care duceau spre sala de ședințe. Parlamentarii scandalagii l-au huiduit pe președintele Parlamentului, iar Igor Grosu i-a numit trădători care pun în aplicare agenda Kremlinului.

Publicat:04.07.2024, 10:53

Deputații afiliați grupului Șor au început a scanda și l-au huiduit pe președintele Parlamentului în timp ce acesta făcea declarații pentru presă.

Igor GROSU, PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI:  „Trădători și slugoi iaca îi vedeți în toată splendoarea care fără stăpâni nu pot trăi. Partenerii lor sunt regimul criminal al lui Putin. Asta e tot ce pot face, au venit cu agenda de la Kremlin și o pun în aplicare.”

Ulterior aceștia au încercat să discute cu Igor Grosu, dar șeful legislativului nu a stat să-i asculte și a fost ajutat de bodyguarzi să intre în sala de plen.

Parlamentarii afiliați fugarului Ilan Șor au continuat să facă scandal și au bătut cu pumnii în ușă.

Au fost huiduți și amenințați și ofițerii care păzeau intrările în sala de ședințe.

Marina TAUBER, MEMBRĂ A GRUPULUI ȘOR:  „O să stați în pușcărie, în cel mai adânc subsol, nici măcar nu alături de șobolani. Uitați-vă la voi, rușine!”

Vasile BOLEA, MEMBRU AL GRUPULUI ȘOR:  „Astăzi noi am depus cererea prealabilă respectivă la Parlament cu indicarea tuturor argumentelor privind ilegalitatea hotărârii Parlamentului care a fost emisă acum două săptămâni.”

Bolea susține că se plânge la procuratură, acuzânu-i pe cei de la PAS de încălcarea legii. Deputații scandalagii s-au dat în spectacol și au sunat la 112.

La scurt timp a venit un grup de polițiști care a înregistrat cazul.

Odată cu plecarea polițiștilor s-a încheiat și show-ul reprezentanților grupului Șor. Pe 13 iunie, deputații Denis Ulanov, Vasile Bolea, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan și Vadim Fotescu au blocat tribuna centrală din Parlament. Drept răspuns, majoritatea PAS a adoptat o sancțiune față de cei șapte deputați prin care le-a fost interzisă participarea la următoarele cinci ședințe plenare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.