Usatîi și Țîcu se mai gândesc, Chicu spune – nu, iar Năstase lasă cetățenii să decidă. Astfel au reacționat contracandidații Maiei Sandu din primul tur de scrutin, la apelul acesteia de a o susține în turul doi. Tudor Ulianovschi ne-a spus că va reveni ulterior cu o reacție.

Publicat:22.10.2024, 20:19

Într-un live pe pagina sa de Facebook, Renato Usatîi, care s-a clasat pe locul trei în primul tur al alegerilor din 20 octombrie, a declarat că nu a luat încă o decizie pe cine va sprijini în turul doi.

Renato USATÎI, CANDIDATUL PARTIDULUI NOSTRU: ”Soarta Republicii Moldova este foarte importantă, dar pentru noi nu este astăzi important să fim prieteni cu unii sau cu alții, pentru noi este important viitorul țării și de asta, după ce voi discuta cu cetățenii în țară și în afara țării, voi ieși împreună cu colegii de la partid și vom anunța decizia noastră finală despre un candidat sau despre altul.”  

În cadrul dezbaterilor electorale de la Pro TV, Renato Usatîi a declarat că nu
va sprijini un alt candidat la aceste alegeri. În 2020, Usatîi a susținut-o pe Maia Sandu în turul doi de scrutin. Și Octavian Țîcu, candidatul blocului electoral Împreună, ne-a spus că urmează să ia o decizie.

Octavian ȚÎCU, CANDIDATUL DIN PARTEA BLOCULUI ELECTORAL “ÎMPREUNĂ”: ”Decizia va fi luată de bloc în acest weekend pentru că este nevoie de decizia consiliului politic la fiecare dintre cele 3 partide.”

Candidatul din partea Partidului Consolidării și Dezvoltării Moldovei, Ion Chicu, ne-a spus că nu o va susține pe Maia Sandu în turul doi.

Ion CHICU, CANDIDATUL PDCM: ”Noi considerăm că alegătorii care au discernământ nu pot susține un președinte care optează pentru ură între oameni, dezbinare. Evident că niciun om cu discernământ nu poate să susțină asemenea mesaj. Eu mă consider un om cu discernământ.”

Într-un live pe Facebook, Andrei Năstase, care a candidat independent la funcția de președinte, a declarat că voturile alegătorilor săi nu se cumpără.

Andrei NĂSTASE, CANDIDAT INDEPENDENT: ”Voturile care ni le-au acordat oamenii în aceste alegeri sunt fără de preț, valoroase, legate de tot ce înseamnă demnitatea umană și conștiința națională.”

Tudor Ulianovschi ne-a spus că va reveni ulterior cu o reacție. Ieri, Maia Sandu a declarat că mizează peste două sptămâni pe voturile oferite în primul tur candidaților Octavian Țîcu, Tudor Ulianovschi, Ion Chicu, Andrei Năstase și Renato Usatîi și a făcut apel la cetățeni să o susțină.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.