O educatoare de la o gradinita din Iasi a incercat sa se sinucida in mijlocul copiilor. Ea si-a infipt foarfeca in brat, cu intentia de a-si taia venele. A fost salvata la timp de asistenta medicala a institutiei, transmite bzi.ro.

Publicat:30.11.2019, 12:41

Incidentul a avut loc zilele trecute la Gradinita cu Program Prelungit nr. 24 din Iasi.

Femeia de 29 de ani a incercat sa se sinucida, invocand presiunile la care ar fi fost supusa.

In urma cu cateva zile, educatoare a dat in judecata gradinita si a cerut in instanta daune materiale de 6.000 de lei, precum si daune morale in valoare de 30.000 de lei. Ea a reclamat ca ar fi fost supusa fenomenului de „mobbing” (hartuire constanta – n.r.).

Femeia a afirmat ca este angajata la gradinita in functia de administrator de patrimoniu si ca, in ultimii cinci-sase ani, ar fi fost hartuita in mod constant de catre directorul unitatii. Mai mult, ea a afirmat ca nu este singura angajata care a sesizat autoritatile competente de existenta problemelor respective. Femeia a mai afirmat ca, pe fondul de stres continuu, a dobandit si diverse afectiuni medicale.

La randul ei, directorul gradinitei a sustinut ca si-a indeplinit sarcinile in mod ireprosabil si ca angajata poate cere ce doreste ea in instanta.

Sursa: