De aproape un an, viata familiei Rudenco din satul Parcova a prins culoare. Saracia in care traiau copiii in casa care mai nu se prabusea peste ei, nu mai e atat de apasatoare. Micutii isi amintesc cu emotie si recunostinta de Craciunul de anul trecut cand au primit cecul cu banii donati de telespectatori.

Publicat:14.12.2019, 20:43

In aceeasi casuta ca si anul trecut, insa acum intarita si reparata, asa i-am gasit pe cei din familia Rudenco.

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV:“La casuta modesta au fost adaugati acesti pereti. Aici urmeaza sa fie amenajata camera copiilor, in celalalt colt a fost insa pus fundamentul pentru bucatarie.”

Aliona RUDENCO, MAMA:“Vrem o camera pentru copii, sa aiba camera lor aparte. Trebuie inauntru si afara de facut. -Ati pus si o usa? -Erau fara sticla, era in stare proasta. Am schimbat-o sa nu bata vantul. ”

Peretii din antreu au fost improspatati, iar in mijlocul incaperii sta acum un frigider, cand anul trecut nu era nici urma de electrocasnice in viata lor.

Aliona RUDENCO, MAMA:“Am luat sa aiba copiii unde sa puna o inghetata, mai mult vara. La sarbatoare facem ceva, o sticla cu lapte pui. L-am luat nou.”

Si daca anul trecut mancau si-si faceau lectiile pe rand, pentru ca masa era mica, iar scaune putine…

...acum au un set nou de mobila.

“Un ungher la care stam si mancam, putem face lectiile. -Atunci luati masa pe rand? -Acum putem toti impreuna. Este mult mai simplu acum.”

Cea mai mare bucurie a copiilor este, insa, televizorul la care nu se mai satura sa urmareasca desene animate.

“E mult mai bine de atunci. -De ce plangi? -Sunt emotionata… Jucaria a adus o fericire pentru fratii mai mici.”

Dupa difuzarea reportajului in cadrul campaniei Daruiesti si Castigi curtea familiei s-a umplut de daruri.

Aliona RUDENCO, MAMA: "Am primit un colet si din Canada. A fost si pentru vesela, gel, bomboane. Un colet tarziu.”

“Un transfer am primit din Franta. O doamna bolnava de cancer, ne-a sunat si ne-a trimis la banca.”

O telespectatoare PRO TV i-a invitat la Chisinau. Micutii au vazut pentru prima data capitala si au avut parte de distratie pe cinste.

Ulterior, in studioul emisiunii au curs lacrimi de fericire, cand familia de la Parcova si-a primit banii donati de telespectatori.