A ajuns în finală după un turneu straniu și norocos. Canadianul Felix Auger-Aliassime a ajuns în ultimul act al Mastersului de la Madrid fără să mai câștige vre-un set din optimi. În marea finală canadianul se va lupta cu rusul Andrey Rublev.

Publicat:04.05.2024, 16:40

Canadianul Felix Auger-Aliassime nu se aștepta să joace atât de puțin și să ajungă atât de departe la Madrid. Un straniu șir de evenimente l-a dus direct în finală cu efort minim. Trei din ultimii patru adversari ai săi nu au început sau nu au terminat jocul. Canadianul i-a depășit la Madrid pe Nishioka, Mannarino și Casper Ruud, dar a avut parte de abandonul lui Jakub Mensik. Apoi în sferturi, numărul 35 mondial, ar fi trebuit să se dueleze cu Jannik Sinner, însă italianul s-a retras, din cauza problemelor medicale la șold. Iar aseară, în semifinale, Auger-Aliassime a jucat cu Jiri Lehecka, însă după doar 6 game-uri meciul s-a terminat în favoarea canadianului. Cehul s-a retras din cauza durerilor la spate, după doar 33 de minute de joc și a cedat nervos zdrobindu-și racheta.

Astfel, canadianul a ajuns cu noroc în ultimul act, fără să mai câștige un set de la meciul din optimi. Auger-Aliassime va juca mâine finala contra lui Andrey Rublev. Favoritul 7 al competiției de la Caja Magica, rusul a trecut în semifinale de americanul Taylor Fritz. A fost un meci ușor pentru Rublev, partidă ce a durat doar o oră și 13 minute și s-a încheiat cu scorul de 6 la 4 și 6 la 3.

Campionul Mastersului de la Madrid își va adăuga 1000 de puncte în topul mondial și va primi un cec de aproape 1 milion de dolari.