Alexandru Paraschiv și Daria Kozorez vor lupta pentru medaliile de aur la Campionatul European de box. Conaționalii noștri s-au calificat aseară în ultimul act al turneului din Belgrad. Totodată, Vasile Cebotari a pierdut în semifinale și s-a ales cu distincția de bronz.

Publicat:26.04.2024, 19:48

Alexandru Paraschiv a avut un duel dificil în semifinalele categoriei de până la 63,5 kilograme, unde a dat peste azerul Malik Hasanov. Sportivul nostru, care luna trecută a fost la un meci distanță de a se califica la Jocurile Olimpice, a câștigat primele două runde iar în a treia, care este de fapt ultima, a fost rănit la față, iar arbitrul a încheiat lupta mai devreme. Chiar și așa, Paraschiv a fost desemnat învingător. 

Pentrul titlul de campion european, Alexandru Paraschiv se va bate cu un rus. Și Daria Kozorez va trebuia să treacă de o rusoaică pentru a câștiga aurul continental. În penultimul act al categoriei de peste 81 de kilograme, conaționala noastră a învins o pugilistă din Ungaria.

Iar Vasile Cebotari s-a oprit la un pas de marea finală. Moldoveanul a pierdut duelul cu un reprezentant al gazdelor și s-a ales cu medalia de bronz. Așadar, țara noastră va avea cel puțin încă două medalii de argint la Campionatul European de box, desfășurat la Belgrad. Competiția nu contează în procesul de calificare la Jocurile Olimpice, ultima șansă pentru pugiliștii moldoveni de a câștiga cota de participare fiind la sfârșitul lunii mai, când este programat turneul mondial preolimpic din Bangkok.