Între timp, peste Ocean, fără Lionel Messi, Argentina a reușit o victorie clară cu Chile. A fost un meci la care legenda Angel Di Maria și-a luat oficial adio de la naționala pumelor.

Publicat:06.09.2024, 19:14

Campiona mondială în exercițiu, Argentina, s-a impus clar în fața selecționatei din Chile, într-un meci disputat pe stadionul Monumental din Buenos Aires, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026. Înainte de meci, Angel Di Maria, care s-a retras din echipa pumelor după ce a câștigat Copa America, a avut parte de un moment emoționant. Președintele CONMEBOL, Alejandro Dominguez, i-a oferit jucătorului de la Benfica o replică a trofeului continental, iar Di Maria a sărbătorit alături de colegi.

Argentina nu a avut nevoie de mult timp pentru a prelua inițiativa în duelul cu Chile. Însă chiar dacă au avut o posesie sufocantă de 70 la sută, echipa gazdă nu a reușit deschiderea scorului în prima repriză. Zidul oaspeților s-a prăbușit la începutul părții secunde, când echipa lui Scaloni a găsit drumul spre gol prin mijlocașul lui Liverpool, Alexis Mac Allister. Pe final, Argentina a mai înscris de alte două ori prin Julian Alvarez și Paulo Dybala.

Iar Bolivia se apropie amenințător de Brazilia care ocupă locul 6 în preliminarii, ultima poziție calificabilă. Bolivienii s-au distrat cu Venezuela pe care au demolat-o cu 4 la 0.