Atalanta va juca finala Cupei Italiei împotriva formației Juventus Torino. Clubul din Bergamo a smuls biletul în ultimul act, după ce a trecut de Fiorentina, marcând în minutele de prelungire ale returului.

Publicat:25.04.2024, 22:51

Fiorentina a început returul cu Atalanta având avantaj de un gol, obținut în primul meci. Echilibrul general s-a restabilit rapid, olandezul Koopmeiners punctând în minutul 8. Imediat, Atalanta a marcat din nou, însă reușita superbă a lui Scamacca a fost anulată de arbitri. Atacantul clubului din Bergamo a fost în centrul atenției. În minutul 53, italianul a fost faultat la marginea careului, iar Fiorentina a rămas cu un jucător mai puțin pe teren, Milenkovic fiind eliminat. Chiar și în inferioritate numerică, gruparea antrenată de Vincenzo Italiano a egalat prin Lucas Martinez Quarta. Cu un sfert de oră până la expirarea timpului regulamentar, Gianluca Scamacca a ieșit din nou la rampă, acesta marcând un gol spectaculos din semi-foarfecă.

Era 2 la 1 pentru Atalanta, dar la general tabela indica scorul de 2 la 2. Conform acestui scenariu, urmau reprizele de prelungiri, însă Atalanta a decis totul în minutele adiționale partidei. Ademola Lookman a înscris, după care i-a pasat decisiv lui Mario Pasalic.

Astfel, Atalanta s-a impus cu scorul general de 4 la 2 și va juca pe 15 mai finala Cupei Italiei contra celor de la Juventus Torino. Echipa din Bergamo a câștigat turneul o singură dată, acum șase decenii. Elevii lui Gian Piero Gasperini au un sfârșit de sezon bun, pentru că, pe lângă finala din Coppa Italia, Atalanta va evolua în semifinalele Ligii Europei.