Au mai rămas două zile până la cel mai așteptat maraton. Duminică centrul Chișinăului va fi plin de alergători profesioniști și amatori, care vor parcurge un traseu de până la 10 kilometri. Adunați în parcul Valea Morilor, o parte din participanți au simulat startul Euro Marathonului. Duminică, traficul în Piața Marii Adunări Naționale și pe mai multe străzi va fi sistat.

Publicat:06.09.2024, 16:43

Printre tineri am surprins-o pe Alina, care alături de colegele sale va participa la marathon.

Alina TRIFAN, ELEVĂ: „Consider că va fi un maraton și o activitate foarte interesantă, foarte distractivă și vom avea foarte multe oportunități și activități interesante.”

Și Daniel va participa la Euro Marathon și vrea astfel să promoveze un mod sănătos de viață.

Daniel PÎZDÎGA: „Eu cred că astfel de evenimente sunt foarte bune pentru a promova un mod sănătos de viață pentru că e ceea ce o să facă viața mai frumoasă pentru toți.”

Raluca COSTACHE, COORDONATOR EUROPE CAFE MOLDOVA: „Astăzi ne-am adunat aici ca să ne antrenăm, astăzi ne încălzim și vrem să arătăm că nu doar sportivii, dar și oamenii simpli, oameni ca și colegii mei și ca și toți cei pe care îi vedeți aici participanți din partea euro cluburilor și centrelor de formare europeană care sunt elevi, deci oameni ca și noi-scos pot participa și sunt așteptați la acest maraton.”

Euro Marathonul se află la prima ediție, iar organizatorii spun că sunt așteptați toți doritorii.

Maxim ZORCHIN, DIRECTORUL AO “SPORTER”: „Cu mare bucurie așteptăm să ne vedem la startul acestui eveniment. Un eveniment care contează mult pentru noi toți și eveniment la care la moment s-au înscris mai mult de cât 2500 de oameni, dar se așteaptă peste 3000 mii de oameni plus copii și mulți susținători.”

Participanții vor porni din Piața Marii Adunări Naționale, care va fi închisă duminică. Și pe alte străzi, cum ar fi Pușkin, Bănulescu Bodoni, Grigore Vieru și strada Romană tarficul va fi sistat. Distanță maximă de alergare este de 10 km însă fiecare participant își va alege distanța pe care dorește să o parcurgă. Copiii vor avea propria lor cursă.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.