Bayer Leverkusen tinde spre un sezon perfect. După ce a câștigat campionatul Germaniei fără vreun eșec, echipa lui Xabi Alonso vrea să repete performanța în Liga Europei, unde mai are de făcut un pas. Bayer va disputa în această seară finala turneului contra celor de la Atalanta.

Publicat:22.05.2024, 21:58

Xabi ALONSO, ANTRENOR „BAYER  LEVERKUSEN": „ Respectăm foarte mult Atalanta, dar avem încredere în jocul nostru, în mentalitatea noastră. Dacă nu se va schimba, cu încrederea noastră putem reuși totul. ”

Xabi Alonso a creat o mașinărie de fotbal cu un randament incredibil. Bayer Leverkusen a câștigat primul titlu al echipei în Bundesliga, devenind și singura campioană din istorie neînvinsă pe parcursul sezonului. Nemții pot completa sezonul de vis, dacă vor câștiga ultimele două meciuri ale stagiunii: finalele Cupei Germaniei și Ligii Europei. Puși pe glume, jucătorii au dezvăluit rețeta luptei cu presiunea.

Granit XHAKA, MIJLOCAȘ „BAYER LEVERKUSEN”: „ Bem sânge în fiecare dimineață, așa că nu mai simțim nimic. ”

Bayer a ajuns la 51 de partide consecutive fără înfrângere, dar seria fenomenală este vânată de Atalanta, echipa cu unul din cele mai simpatice sisteme de joc în Europa.  

Jonathan TAH, FUNDAȘ „BAYER LEVERKUSEN”: „ Mai târziu, când ne vom întinde pe plajă în vacanță vom realiza ce s-a întâmplat. Însă chiar acum, suntem concentrați pe acest drum”

Echipa din Bergamo are un sezon bun: a jucat finala Cupei Italiei, și-a asigurat loc de Liga Campionilor în Serie A și a eliminat în drumul spre finala Europa League formațiile Sporting Lisabona, FC Liverpool și Olympique Marseille.

Berat DJIMSITI, FUNDAȘ „ATALANTA BERGAMO”: „ Aceasta este filosofia noastră: ne apărăm în 10 și atacăm în 10 și asta va fi foarte important. Trebuie să rămânem uniți și să ne simțim bine pe teren.”

Gian Piero GASPERINI, ANTRENOR „ATALANTA BERGAMO”: „ Atât în Italia, cât și în restul competițiilor, echipe foarte puternice, așa că avem respect de sine și încredere în propriilor forțe.”

Ultimul act Ligii Europei se va juca pe arena Aviva din capitala Irlandei, Dublin. Nemții au mai câștigat o singură dată trofeul până acum, iar pentru Atalanta meciul din această seară va reprezenta prima finală europeană.