Cel mai bun tenismen al Moldovei, Radu Albot nu i-a putut face față celui mai bun tânar jucător al momentului din topul APT. Brazilianul de doar 17 ani Joao Fonseca, ajuns pe poziția 240 în clasamentul live mondial, l-a bătut pe jucătorul nostru în runda a două a competiției ATP de la București.

Publicat:18.04.2024, 20:20

Radu Albot și Joao Fonseca au început partida din runda a doua de la Țiriac Open înca de ieri, dar după ce moldoveanul a reușit în primul game break-ul, partida a fost întreruptă din cauza ploii. După mai multe amânari meciul s-a a fost reluat astăzi după amiază, iar Radu Albot a început perfect conducând cu 2 la 0. Brazilianul  a revenit și a egalat iar primul set s-a jucat game în game, avand nevoie de tie-break. Acolo experiența lui Albot nu l-a ajutat, moldoveanul de 34 de ani  a cedat cu 7 la 2, în fața adversarului său de numai 17 ani.

În actul doi Radu Albot a dat semne de oboseală, iar brazilianul Joao Fonseca a profitat și a reușit să-i fure jucătorului nostru două break-uri. Acest fapt a înclinat balanța în favoarea sud-americanului, care a închis meciul după o oră și 38 de minute cu scorul de 6 la 2 în manșa secundă.

Joao FONSECA, TENISMEN BRAZILIA:  „A fost un duel interesant, am știut că terenul va fi greoi din cauza ploii. Ieri am început slab, el mi-a făcut break din prima. Am știut că este experimentat, este dublu vârstei mele așa că a trebuit să lupt până la urmă și sunt bucuros de această victorie. ”

Pentru că a ajuns în optimi la Țiriac Open, Radu Albot va fi recompensat cu un premiu de 10 mii de dolari și își va adăuga 25 de puncte în topul mondial. Campionul turneului ATP 250 de la București va încasa un premiu de 88 de mii de dolari.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.