Cristiano Ronaldo a realizat cel mai important record din carieră. La 39 de ani, portughezul a reușit ceea ce niciun alt jucător nu a mai făcut în istorie: a marcat golul cu numărul 900 din carieră.

Publicat:06.09.2024, 09:38

Cristiano Ronaldo a atins pragul de 900 de goluri în carieră cu reușita marcată aseară pentru Portugalia împotriva Croației, în Liga Națiunilor. Pe Estadio da Luz din Lisabona momentul special a venit în minutul 34 al primei reprize, când Ronaldo a primit o centrare de la Nuno Mendes și a înscris fără nicio șansă pentru Livakovic. Grație reușitei sale, Portugalia și-a început campania din Liga Națiunilor cu o victorie la limită, 2 la 1 cu Croația, menținându-și recordul de victorii în confruntările directe.

Din cele 900 de goluri ale lui Cristiano Ronaldo, acesta a fost al 131-lea în tricoul Portugaliei, în cele 213 meciuri jucate. Fotbalistul în vârstă de 39 de ani este cel mai bun marcator din istoria fotbalului internațional. Ronaldo a avut nevoie de doar 1238 de partide oficiale pentru a ajunge la 900 de goluri - o medie de 0,73 de reușite pe meci. Celelalte 769 de goluri ale sale au fost marcate pentru cele cinci cluburi pentru care a jucat de-a lungul carierei: Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid, Juventus și Al Nassr.