Atleta Zalina Marghieva si canoistul Serghei Tarnovschi vor purta drapelul tarii noastre la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene din Polonia. Olimpicii au depus juramantul, prezentand totodata si noul echipament care il vor purta pe durata competitiilor.

Publicat:16.06.2023, 18:24

Rand pe rand, fiecare olimpic a urcat pe scena  pentru a-si primi certificatul de participant la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska. Ulterior, arcasul Dan Olaru a depus jurmantul olimpic din numele tuturor sportivilor.

„Promitem sa participam la competitie respectand regulile in spiritul de fair-play, incluziune si egalitate. Impreuna suntem solidari si ne angajam pentru un sport fara dopaj, fara trisare si fara nicio forma de discriminare. ”

In fruntea lotului tarii noastre va fi atleta Zalina Marghieva si canoistul medaliat cu bronz la ultima Olimpiada de vara, Serghei Tarnovschi. Ei vor purta tricolorul in timpul ceremoniei de dechidere a Jocurilor Europene.

Serghei TARNOVSCHI, CANOIST:„Sunt foarte fericit ca mi s-a oferit oportunitatea de a fi alaturi de Zalina Marghieva portdrapelul la Jocurile Europene. Vom purta drapelul cel mai bine.”

Moldova va fi reprezentata la Jocurile Europene de 90 de sportivi. Sunt puse la bataie 124 de calificari la Olimpiada de anul viitor, in 19 probe sportive. Pentru unele genuri de sport, cum ar fi atletismul, Jocurile din Polonia vor inlocui traditionalele Campionate Europene.    

Serghei MARGHIEV, ATLET: „Facem tot posibilul, luptam. Principiul nostru de baza este: “Luptam si atat”. Noi vom face sa aducem cele mai bune rezultate pentru Republica Moldova. ”

Fiecare membru al delegatiei care va pleca in Polonia si-a primit echipamentul sportiv fabricat de o companie spaniola, pe care se regaseste simbolul national “Pomul vietii”.  

Dan OLARU, ARCAS:Ma simt comod. Sunt niste nuante noi, pentru ca pana acum am avut o gama de culori. La aceste competitii am trecut la alta.”

Daniela COCIU, CANOISTA:„Culorile sunt altfel ca de obicei. Un pic mai colorat, imi place. Este si comod, in primul rand. ”

Valoarea totala a echipamentelor sportivilor depaseste suma de 500 de mii de lei, la care se adauga cheltuielile pentru vestimentatia antrenorilor si membrilor staff-ului tehnic.

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTELE COMITETULUI NATIONAL OLIMPIC:„E vorba de 15 unitati intr-un set, unde in jur de 315-320 de euro costa un echipament. ”

A treia editie a Jocurilor Europene, care va fi gazduita de 11 orase poloneze, se va desfasura in perioada 21 iunie-2 iulie. La precedentele concursuri, din Baku si Minsk, conationalii nostri au cucerit opt medalii, doua de argint si sase de bronz.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.