Deținătoarea trofeului versiunii feminine a Ligii Campionilor, Barcelona și-a revenit după debutul prost. Echipa catalană pierduse primul meci, dar în a doua etapă a grupelor a marcat nouă goluri în poarta adversă.

Publicat:17.10.2024, 20:44

Barcelona a repetat cel mai mare scor cu care a câștigat vreodată în Liga Campionilor, trecând de Hammarby cu 9 la 0, la fel ca în 2022, când a spulberat-o pe Benfica. Ibericele au fost cât pe ce să încaseze un gol în primele 30 de secunde, după care s-au instalat la cârma duelului.  
Până la pauză, Barca a marcat de trei ori prin Graham Hansen, Claudia Pina și Alexia Putellas, deținătoarea unui Balon de Aur. Gruparea catalană s-a distrat în repriza a doua, când și-a spulberat adversarele. Defensiva suedezelor de la Hammarby a fost învinsă de șase ori. Claudia Pina și Graham și-au trecut în cont câte o dublă, restul golurilor fiind marcate de Maria Leon, Ewa Pajor, Fridolina Rolfo și Esmee Brugts.  

După acest succes categoric, deținătoarea a trei trofee în ultimele patru ediții de Champions League a acumulat primele 3 puncte. Barcelona este pe locul secund, în spatele fetelor de la Manchester City, în fața cărora au pierdut neașteptat primul meci. Britanicele au învins în turul doi campioana Austriei, Sankt Polten cu 3 la 2. 
Tot ieri, Bayern Munchen a trecut cu 2 la 0 de Juventus, datorită golurile semnate de Pernille Harder și Linda Dallmann.

Bayern este lidera grupei, cu 6 puncte. Juventus împarte următoarele două poziții cu Arsenal, care a câștigat duelul cu ultima clasată Valerenga. Cea mai bună echipă a Norvegiei a cedat cu 1 la 4.