Doi luptători de stil greco-roman din Moldova au șansa să devină în această seară campioni mondiali în categoria de până la 23 de ani. Alexandrin Guțu și Vitalie Eriomenco sunt la un pas de medaliile de aur, după ce și-au asigurat ieri câte un bilet în ultimul act.

Publicat:23.10.2024, 22:11

Alexandrin Guțu se află în cursa de apărare a titlului de campion mondial U23 în  categoria de până la 77 de kilograme, sperând la a doua medalie de aur consecutivă. Sportivul de 21 de ani a eliminat în drumul spre ultimul act patru adversari. Bătălia din semifinală a fost cea mai dificilă. Guțu a fost condus cu 1 la 0, dar a revenit. Moldoveanul a avut nevoie de intervenția medicilor la un moment dat și cu capul bandajat a învins, scor final: 6 la 1.

Și Vitalie Eriomenco a avut mici emoții în semifinale. Sportivul nostru, care concurează în limitele categoriei de 63 de kilograme s-a duelat pentru biletul în finală cu Arman Vardanyan. Luptătorul din Armenia a condus cu 5 la 0, dar Vitalie Eriomenco a abordat o tactică contraofensivă. Moldoveanul l-a împins de câteva ori pe adversarul său în afara saltelei și a reușit câteva procedee, care i-au adus victoria.

Eriomenco va lupta pentru prima medalie de aur a carierei la o asemenea anvergură cu japonezul Komei Sawada, în timp ce Alexandrin Guțu va primi replica Samuel Bellscheidt. Așadar, Moldova se poate alege cu două medalii de aur în proba de lupte greco-romane, unde a avut șapte reprezentanți. Pe parcursul următoarelor zile, la Mondialul din capitala Albaniei, Tirana, vor evolua luptătorii de stil liber și fetele.