Echipele din Polonia, Cehia, Albania si Insulele Feroe vor fi adversarele nationalei de fotbal din Moldova, in faza preliminariilor pentru EURO 2024. Tragerea la sorti a avut loc astazi, in orasul Frankfurt din Germania, tara care va gazdui turneul final.

Publicat:09.10.2022, 17:59

Nationala de fotbal a Moldovei se va duela cu jucatorii polonezi, care sunt estimati la putin peste 250 de milioane de euro. Vedeta selectionatei de pe locul 26 in topul mondial este Robert Lewandowski, atacantul clubului FC Barcelona.

Iar selectionata din Cehia are un lot cotat la aproape 200 de milioane de euro. Cei mai valorosi fotbalisti ai nationalei, care ocupa a 35-a pozitie in clasamentul FIFA, sunt Tomas Soucek si Patrik Schick. Atacantul a marcat unul dintre cele mai spectaculoase goluri la editia precedenta de la Campionatul European.

Pe langa Polonia si Cehia, reprezentativa tarii noastre se va confrunta cu selectionata din Albania, care ocupa locul 35 mondial, si cea din Insulele Feroe, care se afla pe pozitia cu numarul 122 in ierarhia FIFA. Cea mai slab clasata nationala din aceasta grupa este selectionata din Moldova. Tricolorii au un lot estimat la circa 12 milioane de euro si se claseaza pe locul 174 in topul general.

Partidele din faza calificarilor se vor disputa in perioada martie – noiembrie 2023. Primele doua echipe din grupa vor accede la turneul final al Campionatului European din 2024.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.