Surpriză în Marele Premiu al Austriei la Formula 1. Campionul mondial Max Verstappen a condus 64 de tururi, dar în finalul cursei a avut parte de o ciocnire cu Lando Norris, altercație care a dat peste cap planurile. Pilotul de la Mercedes, George Russell a profitat de coliziune și a obținut a doua victorie a carierei.

Publicat:30.06.2024, 20:24

Cursa de astăzi a început cam la fel ca cea de ieri de sprint. Verstappen a preluat conducerea devreme pentru a nu fi deranjat de McLaren-ul lui Lando Norris. Ca urmare, până în turul 55, olandezul a condus plutonul fără emoții. A fost momentul în care Red Bull a ratat a doua oprire a pilotului său, iar rivalul britanic a profitat pentru a reintra în cursă cu triplul campion mondial. Acesta a fost momentul în care cei doi piloți s-au angajat într-un duel foarte frumos, cu atacuri succesive ale lui Norris și o replică a lui Verstappen care a opus o apărare puternică, flirtând cu limitele. De două ori, britanicul a încercat să îl depășească, iar la a treia încercare, în turul 65, cei doi s-au atins și și-au compromis șansa la victorie.

Șefii cursei au analizat accidentul, iar Max Verstappen a fost găsit vinovat și a fost penalizat cu 10 secunde. După ciocnire Norris s-a retras la boxe și a abandonat, în timp ce Verstappen a repornit de pe locul 5 cu pneuri soft. Ca urmare, George Russell a profitat pentru a prelua conducerea. Pilotul Mercedes a rezistat până la final și a obținut cele 25 de puncte.

A fost prima victorie pentru Mercedes de la Marele Premiu al Braziliei din 2022, când același Russell a triumfat. Podiumul din Austria a fost completat de Oscar Piastri și Carlos Sainz. Campionatul mondial de Formula 1 revine peste doar o săptămână, pe 7 iulie, urmând să se dispute Marele Premiu al Marii Britanii, de pe circuitul de la Silverstone.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.