Iar pe tabloul feminin, favoritele la câștigarea competiției, Iga Swiatek și Aryna Sabalenka s-au calificat în turul trei. Pentru Swiatek urmează duelul cu românca Sorana Cîrstea.  

Publicat:26.04.2024, 20:48

Campioana în exercițiu de la Masters-ul din Madrid, Aryna Sabalenka a debutat în turul doi la actuala ediție. Bielorusa a trecut cu emoții de poloneza Magda Linette, scor 6 la 4, 3 la 6 și 6 la 3. O altă tenismenă din Polonia, Iga Swiatek, care a pierdut anul trecut finala cu Sabalenka, a avut parte de un debut mult mai convingător. Lidera ierarhiei WTA a învins o chinezoiacă într-o oră și 18 minute.

Swiatek se va duela în turul al treilea cu Sorana Cîrstea. Jucătoarea din România a pierdut toate meciurile de până acum contra polonezei, inclusiv duelul din acest an jucat la Doha. Cîrstea s-a chinuit în faza secundă a Masters-ului din Spania, având nevoie de trei seturi pentru a elimina o tenismenă de 18 ani din Filipine.

O altă româncă, Irina Begu a pierdut disputa contra americancei Madison Keys. Pe tabloul principal, în turul secund, se mai află o jucătoare de peste Prut. Jaqueline Cristian are programată întâlnirea cu Barbora Krejcikova din Cehia.