Formația New York Liberty este noua campioană în liga nord-americană de baschet feminin. După 5 finale pierdute, echipa la care evoluează jucătoarea de origine română, Sabrina Ionescu a fost încoronată campioană în NBA, pentru prima dată în istorie.

Publicat:22.10.2024, 21:34

Cu jucătoarea de origine română, Sabrina Ionescu, în prim-plan, formația New York Liberty a câștigat titlul feminin din NBA. Finala s-a încheiat după 5 meciuri disputate între cele două echipe. În partida decisivă a finalei WNBA, pe teren propriu, la Barclays Center din Brooklyn, formația New York Liberty a obținut o victorie palpitantă, în faţa celor de la Minnesota Lynx. După cele 4 reprize regulamentare, scorul arăta 60 la 60 și au urmat prelungirile. Acolo echipa Sabrinei Ionescu a fost mai motivată, s-a impus cu 67 la 62.

Cea mai bună marcatoare a newyorkezelor a fost baschetbalista Jonquel Jones cu 17 puncte, ea reușind totodată 6 recuperări, fiind desemnată și MVP-ul finalelor. Așadar, după cinci finale pierdute de la crearea WNBA în 1996, inclusiv finala de anul trecut cu Las Vegas, Liberty a rupt în sfârşit blestemul și s-a încoronat campioană în Liga profesionistă feminină de baschet, obținând primul titlu din istorie.