Girona a făcut un pas greșit în lupta pentru locul doi din La Liga. Gruparea catalană a fost egalată la ultima fază a meciului cu Deportivo Alaves, iar rivala FC Barcelona poate profita de această remiză.

Publicat:11.05.2024, 15:37

Girona a început perfect meciul din deplasare cu Alaves, fundașul împrumutat de la FC Barcelona, Eric Garcia, reușind să deschidă scorul în minutul 4, cu o lovitură de cap după un corner. Nu a trecut nici un sfert de oră până cînd gazdele au egalat, mijlocașul Jon Guridi marcând de la marginea careului mic. Totuși, Girona a plecat la pauză în avantaj. În minutul 44, Yangel Herrera a șutat precis la vinclu, după pasa inteligentă cu călcâiul oferită de golgheterul Artem Dovbyk.

Atacantul din Ucraina a avut o mare ocazie să și înscrie în debutul actului secund, dar nu a învins portarul advers. Girona nu a profitat de alte câteva șanse și a plătit un preț dur. Deportivo Alaves a mutat jocul spre poarta catalanilor pe final, iar la ultima fază a meciului a egalat. Românul Ianis Hagi a luptat în careu, reușind să îi pună mingea pe tavă lui Jon Guridi, care și-a completat dubla.

Astfel, s-a încheiat 2 la 2, ambele echipe primind câte un punct. Deportivo Alaves nu mai speră la nimic, fiind la jumătatea clasamentului din campionatul Spaniei. Girona, însă, a făcut practic neînsemnată victoria cu 4 la 2 din etapa trecută contra  FC Barcelonei. Revelația sezonului este pe treapta secundă și devansează rivala din Catalonia cu două puncte, însă Barca va juca meciul acestei etape luni. Până la încheierea sezonului în La Liga au rămas de disputat 3 etape. Real Madrid și-a asigurat deja titlul.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.