Halterofilul Marin Robu a devenit campion european printre tineret. Moldoveanul si-a adjudecat trei medalii de aur, cu rezultatul general de 352 de kilograme.

Publicat:21.10.2022, 15:01

La Campionatul European, rezervat sportivilor de pana la 23 de ani, Marin Robu a evoluat in limitele categoriei de 81 de kilograme. La stilul smuls, moldoveanul a inregistrat rezultatul de 155 de kilograme, iar in proba de aruncat a ridicat 197 de kilograme, cucerind astfel doua medalii de aur. Cu un total de 352 de kilograme, halterofilul nostru a urcat pe prima treapta a podiumului general si a devenit campion european.

Marin ROBU, HALTEROFIL: „Aceste medalii nu sunt o surpriza. Rezultatul era asteptat. Cu toate acestea, acum ne pregatim de Campionatul Mondial, care se va desfasura in Columbia. Speram sa facem o surpriza frumoasa si acolo.”

La competitia disputata in Albania, tara noastra este reprezentata de sapte sportivi, dintre care patru au evoluat deja. Halterofilii Tudor Bratu, Artiom Gritenco si Tudor Ciobanu urmeaza sa-si incerce puterile la turneul din orasul Durres.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.