Încă un sportiv completează echipa olimpică a țării noastre. Luptătorul de stil liber Radu Lefter va participa la Olimpiada din Paris, urmând să ia locul unui sportiv cu statut neutru, care nu îndeplinește criteriile de participare, impuse de Comitetul Internațional Olimpic rușilor și bielorușilor.

Publicat:27.06.2024, 22:18

Ivan GHEORGHIU, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI DE LUPTE DIN MOLDOVA: „ Nu era o claritate referitor la criteriile de selecție a sportivilor care nu au trecut rigorile Comitetului Internațional Olimpic. Am avut timp o săptămână mai multe discuții. Ulterior, slavă Domnului, suntem bucuroși că după o perioadă de mai mulți ani, avem atât de mulți sportivi, șase la număr, în delegația Federației de Lupte din Moldova. ”

Astfel, Radu Lefter devine primul luptător de stil liber moldovean calificat la Paris. El se alătură Anastasiei Nichita, Irinei Rîngaci și Marianei Drăguțan, la lupte feminine, dar și luptătorilor de stil greco-roman: Victor Ciobanu și Valentin Petic. Lefter va concura în categoria de 97 de kilograme, unde un rus și un bielorus nu s-au conformat normelor Comitetului Internațional Olimpic. Radu Lefter a fost aproape să se califice prin intermediul ambelor turnee preolimpice, unde a ocupat locurile cinci. Sportivul de 23 de ani are  șase medalii la campionatele europene și mondiale Under 23, în luna mai devenind campion european în această categorie de vârstă.