Înfrângere categorică pentru naționala de tineret a Moldovei în deplasarea din Georgia. Micii tricolori au cedat cu 0 la 3 în partida disputată la Batumi.

Publicat:06.09.2024, 16:40

Naționala de tineret a Moldovei nu mai are nicio șansă pentru a spera la o calificare istorică la Campionatul European. Echipa noastră a pierdut meciul cu reprezentativa similară a Georgiei, scor 0 la 3, și e la 10 puncte de locul 2 deținut de adversarii de aseară. Micii tricolori mai au de disputat încă 2 partide în preliminarii și astfel matematic sunt în afara EURO. 

În meciul de la Batumi, gazdele au marcat primul gol în minutul 14 prin Gizo Mamageișvili, rezultat ce s-a consemnat la pauză. În partea secundă georgienii au continuat asediul la poarta lui Silviu Șmalenea și și-au dublat avantajul prin Giorgi Kvernadze, care a profitat de o bâlbâială în careul tricolorilor. În minutul 72, Giorgi Abuașvili a marcat și el și a stabilit scorul final.

Acesta a fost al optulea meci disputat de echipa națională de tineret în preliminariile EURO-2025 și, cu 6 puncte acumulate, echipa noastră e pe locul 4 în clasamentul grupei C.

Naționala de tineret, antrenată de Ștefan Stoica, va disputa următorul meci pe teren propriu, pe 10 septembrie, la Nisporeni în fața reprezentativei similare a Suediei. Apoi, peste o lună, selecționata Republicii Moldova își va încheia evoluția în aceste preliminarii, cu partida din deplasare împotriva Macedoniei de Nord.