Înfrângere șoc pentru fosta campioană a României. Echipa lui Gică Hagi, Farul Constanța a fost umilintă pe terenul propriu de la Sepsi. La un moment dat meciul a fost întrerupt pentru scurt timp din cauza scandărilor xenofobe.

Publicat:04.05.2024, 16:24

După o serie excelentă cu victorii pe linie, Farul a pierdut etapa trecută în fața celor de la FCSB, iar aseară a continuat cu o înfrângere în fața celor de la Sepsi. Surprinzător fosta campioană a României a fost dominată total în prima repriză și a încasat 3 goluri. Slovacul Pavol Safranko a fost eroul echipei din Covasna, cu un hat-trick reușit în minutele 2, 23 și 33.

În minutul 42, arbitrul Adrian Cojocaru a fost nevoit să oprească meciul temporar, din cauza scandărilor xenofobe din galeria constănțenilor. Atât crainicul stadionului, cât și căpitanul Farului, Constantin Grameni, au făcut apel la suporteri pentru a înceta scandările. După doar două minute, centralul a decis că meciul poate continua.

În partea secundă, Cosmin Matei a accentuat pasa proastă a Farului, mijlocașul lui Sepsi ridicând scorul la un rușinos 0 la 4. Echipa lui Gică Hagi a marcat golul de onoare în prelungiri, prin Mihai Popescu. După acest rezultat, Farul rămâne pe poziția a patra a clasamentului, în timp ce Sepsi urcă pe locul 5, cu două puncte mai mult decât Rapid. Cu 3 etape înainte de finalul campioanatului formația FCSB a devenit campioană , iar Universitatea Craiova și CFR Cluj sunt favorite la ocuparea următoarelor două poziții de pe podium.