Liverpool a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața echipei rivale din oraș, Everton. Cormoranii au pierdut cu 2 la 0 și au facut un pas greșit în lupta pentru titlu.

Publicat:25.04.2024, 20:00

Într-o partidă restantă din etapa cu numărul 29 din Premier League, în Merseyside derby, Everton a primit vizita celor de la Liverpool. Cormoranii s-au văzut conduși din minutul 27, după golul marcat de Branthwaite, care a profitat de o bâlbâială generală în careul roșilor. Cu o posesie de peste 70 la sută și o sumedenie de ocazii ratate, elevii lui Jurgen Klopp au mai primit un gol în minutul 58. Calvert-Lewin s-a înalțat frumos în urma unui corner și l-a învins după un șut cu capul pe Alisson.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Liverpool rămâne pe locul secund în Premier League, cu trei puncte mai puțin decât liderul Arsenal, și are cu un punct mai mult decât Manchester City, care are însă două jocuri mai puțin disputate.
Într-o altă partidă restantă, Manchester United a fost condusă de două ori, chiar pe Old Trafford, de ultima clasată, Sheffield United. Oaspeții au deschis scorul în minutul 35 prin Bogle, dar Harry Maguire a restabilit egalitatea înainte de pauză.
În startul părții secunde, Brereton Diaz a dus-o din nou pe Sheffield în avantaj, dar Bruno Fernandes a restabilit egalitatea, printr-un penalty transformat în minutul 61.
Pe final, Fernandes a reușit dubla, iar Hojlund a stabilit scorul final, în minutul 85.

Cu 53 de puncte acumulate, formația antrenată de Erik ten Hag urcă pe locul șase al clasamentului, poziție care asigură calificarea în Conference League în sezonul viitor.