Magia galactică a formației Real Madrid în Liga Campionilor a mai funcționat o dată. Deținătoarea trofeului a făcut spectacol în reeditarea finalei din sezonul precedent cu Borussia Dortmund. Nemții conduceau cu 2 la 0 la pauză, dar au fost spulberați în actul secund, Vinicius Junior fiind eroul serii cu un hat-trick, care răspunde la toate întrebările despre următorul deținător al Balonului de Aur.

Publicat:23.10.2024, 23:17

Real Madrid a avut o prestație palidă în primul act al duelului de pe Santiago Bernabeu. Borussia a profitat și în decurs de patru minute a înscris de două ori. Olandezul Malen a bifat prima reușită, după care l-a asistat pe Bynoe-Gittens, viespile intrând la pauză cu un avantaj confortabil. Visul frumos s-a transformat într-un coșmar în partea secundă, Borussia scriindu-și sentința odată ce s-a închis în apărare și a  făcut schimbări defensive. După un sfert de oră de la reluarea jocului, Rudiger a marcat cu capul, iar peste mai puțin de două minute, Real Madrid a egalat. La scorul de 2 la 2, Borussia a avut o uriașă ocazie de gol, dar a irosit-o, la faza următoare fiind pedepsită de Vasquez. Ultimele minute au fost spectacolul unui singur actor, Vicinius Junior.

Brazilianul și-a completat hat-trick-ul, făcând fundașii adverși să pară amatori. Luni va fi înmânat Balonul de Aur, iar Vinicius este marele favorit. Real Madrid a învins cu 5 la 2, după ce a bătut Borussia și în finala din sezonul trecut.
Un alt club german, Stuttgart, a reușit supriza serii în Champions League. Nemții au învins cu 1 la 0 pe terenul celor de la Juventus Torino, având un penalty ratat, un unul anulat și unul valid în prelungiri.

Tot cu 1 la 0, Arsenal a trecut acasă de Shakhtar Donetsk. Iar PSV Eindhoven a fost aproape de o surpriză pe măsura celor de la Stuttgart. Olandezii au condus la pauza meciului din deplasare cu PSG, dar echipa franceză a egalat prin Hakimi, scorul de 1 la 1, menținându-se până la final.